Treklang - Tre kvinner fra Nord

Wenche Johansen, Kirsten Skaar Pedersen og Kari Elfstedt er de første som stiller ut hos oss nå i høst, 16. september - 1. oktober 2023.

Plakat Treklang-Tre kvinner fra Nord
Plakat Treklang- Tre kvinner fra Nord

Bilder og omtale av arbeidene til kunstnerne

Wenche Johansen
Wenche Johansen
Kirsten Skaar Pedersen - Lykke lykke...
Kirsten Skaar Pedersen - Lykke lykke...

WENCHE HARRIET JOHANSEN

Er født i Bodø 1947. Medlem Norske Kunsthåndverkere, NK.   «Jeg jobber med tegning og 3D objekter i mixed media. Å jobbe med kunst er for meg en måte å uttrykke essensen fra min «indre kilde».                                                                                                        

Wenche Johansen blir inspirert av myter og gammel kultur, fra funn i katakomber i Nordnorske middelalderkirker til historier, myter og hymner fra gamle Egypt, Sumererriket og Timbuktu. Gamle symboler, historier, myter, eventyr og museumsbesøk inspirerer meg til å lage egne historier til billedutrykk i 2D og 3D.

Wenche Johansen jobber oftest med temaer.

Tegningene blir til med blyant, akvarellblyant, kull og soft pastell.

Objektene i mixed media er på papir, glass, og jeg kombinerer disse med jern (sveis og smedarbeid). «Det er viktig for meg  å uttrykke objektets budskap ved bruk av kontraster og ulike materialer.»

Wenche Johansen - Glassmaske kvinne
Wenche Johansen - Glassmaske kvinne
Wenche Johansen - Glassmaske mann
Wenche Johansen - Glassmaske mann
Kari Elfstedt - Rød klode 2020
Kari Elfstedt - Rød klode 2020
Kari Elfstedt - Blå portal
Kari Elfstedt - Blå portal

KARI ELFSTEDT

Er født på Gjøvik, men bor og arbeider i Sandnessjøen på Helgeland.  

Kari Elfstedt er billed- og tekstilkunstner og har i mange år jobbet med tekstil i flere arenaer, for teater, film og tv og i det frie kunstfeltet med egne utstillinger og prosjekter                                                                                                        

Hun har 4 -årig kunstutdannelse fra SHKS i Oslo 1972, og etterutdanning som Skapende kurator ved KHIB Bergen 2006. Hun har lang erfaring som kostymedesigner for norske spillefilmer bl.a Reisen til julestjernen og fikk Amandaprisen for kostymene til filmen Landstrykere 1990. Hun arbeider som tekstilkunstner, har produsert mange utstillinger, er kunstkonsulent for KORO (kunst i offentlig rom) og har hatt flere egne utsmykkingsoppdrag.                           

Kari Elfstedt samarbeider med Ina Otzko og Toril Bonsaksen i ArtBaseHelgeland  med kunstprosjekter, og var Regionleder for Norske Kunsthåndverkere 2010-2014.                                        

Hun arbeider nå mest med skulpturelle tekstiler og drakter inspirert av Japansk Shibori teknikker.                                                                                

Om mine arbeider: «I mine siste arbeider har jeg vært inspirert av en japansk teknikk der jeg bruker ull og silke som materialer og prøver ut nye metoder for reservering og innfarging Jeg arbeider med rytmisk repetisjon i linjer og mønstre og med egne metoder og erfaringer prøver jeg å finne balansen mellom det uforutsigbare og det forutsigbare. Jeg er opptatt av det håndverksmessige parallelt med det konseptuelle som kan være inspirert av natur, historier fra nåtid, fortid og framtid»                                                                                                                                                           

Kirsten Skaar Pedersen - Å bryte ut.
Kirsten Skaar Pedersen - Å bryte ut.
Wenche Johansen - Krukke4
Wenche Johansen - Krukke4

KIRSTEN SKAAR PEDERSEN

Jeg er født og oppvokst i Tønsberg, men har snart bodd 50 år i Nordland, det meste av tiden i Bodø. Her har jeg atelier som del av familiens bolig. 

Min kunstutdanning har jeg bl.a. fra SHKS (Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Oslo), tekstillinjen med avsluttende diplom i stofftrykk.

I de senere år har det blitt mindre stofftrykk, men mer ”tekstilcollager” i form av håndapplikasjon/broderi. Gjenbruk av egne tidligere stofftrykk og/eller tekstiler fra min historie – får ny mening i bilder eller tepper ment for vegg. Ellers har jeg også jobbet med akrylmaleri, tegning og grafikk i mange år nå.

I denne utstillingen i Nittedal Kunstforening viser jeg akrylmalerier på lerret og plate, samt veggtekstiler i små og større formater, noen i glass og ramme. 

Geometriske figurer, abstraherte naturformer, linjer og ulike mønstringer bruker jeg gjerne i arbeidene mine. Mønstringene kan være inspirert av folkekunsten eller annet jeg finner og ser i nærområdet eller på reiser – eller også bare rene fabuleringer.

Jeg er fascinert av gjentagelser, rytmer og små variasjoner. Liker utfordringen med det formale i en komposisjon og i et gitt format, og søker en viss spenning, rytme og balanse i det endelige resultatet.

Noen av arbeidene mine kan kanskje ha en fortelling i seg… Men oftest har jeg bare et ønske om å berøre og gi en opplevelse av visuell harmoni – eller kanskje ordløs poesi – noe blikket kan hvile på eller finne glede i.